Berna Öztınaz, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 2007'de Sabancı Üniversitesi Executive MBA programını tamamladı. Mezuniyetin ardından bir süre turizm sektöründe çalıştıktan sonra, 1998 yılında Kordsa A.Ş. İnsan Kaynakları ekibine katıldı. Kordsa’nın Türkiye operasyonunun yanı sıra Mısır, Almanya, Arjantin ve İran’daki iştirakleri için çeşitli projelerde görev aldı. Kordsa’nın bir Sabancı-Dupont ortaklığı olan Dusa’yı satın alması projesinde ve Kordsa-Dupont ortaklığında aktif olarak çalıştı. 2007 yılında Enerjisa İnsan Kaynakları ve İş Destek Direktörü görevine atanarak, insan kaynakları, iş mükemmelliği, kurumsal iletişim, satın alma ve hukuk fonksiyonlarını yönetti.
2012 yılında Stratejik İş Destek Bölüm Başkanı görevine atanarak Sabancı Holding ve E.ON ortaklığında faaliyetlerini sürdüren Enerjisa Enerji A.Ş. altında yapılanmış olan üretim, ticaret, dağıtım ve satış şirketlerinin stratejik insan kaynakları ve iş destek fonksiyonlarının yönetimini yürütmeye başladı. Satın alma ve birleşmeler, özelleştirme sürecinde insan kaynakları yönetimi, kurum kültürü yönetimi, endüstri ilişkileri yönetimi, marka yönetimi, kurumsal iletişim ve iş mükemmelliği alanlarında çalıştı. Ardından STFA Holding Strateji ve İnsan Kaynakları Başkanı olarak görev yaptı ve sonrasında Türkiye hazır giyim sektörünün öncü markalarından biri olan DeFacto'nun İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı (CHRO) görevini üstlendi.
Berna Öztınaz, son olarak Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören en büyük bağımsız petrol üreticilerinden biri olan Genel Energy’nin CHRO görevine getirildi. Öztınaz, PERYÖN - Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı ikinci döneminde sürdürmekte ve EAPM (European Association of People Management) yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır.
Doç. Dr. Salim Atay, 1987 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesinden mezun olmuş, 1988-1994 yılları arasında Trabzon ve İstanbul Devlet Hastanelerinde Psikolog olarak çalışmış, 1995-1996 yıllarında İngiltere’de Nottingham Üniversitesi Tıp Fakültesi, Psikiyatri Bölümü, Nöro-Psikoloji laboratuvarında araştırmacı olarak görev yapmıştır.
2001 yılında doktora eğitimini Marmara Üniversitesi, İ.İ.B.F İşletme Bölümü, Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. 2002 - 2013 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde, 2013- 2018 tarihlerinde ise İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde öğretim üyesi, Rektör Danışmanı ve Kariyer Merkezi yöneticisi olarak çalışmıştır.
Doç. Dr. Atay, 2009 yılında ABD Florida State Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nde bir sömestr misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. İngiltere ve ABD’de yaptığı akademik çalışmaların ardından, Türkiye’de İş Psikolojisi, Örgütsel Davranış, Kariyer ve Yetenek Yönetimi konularında dersler veren Doç. Dr. Salim Atay, Lider Yönetici Becerileri, Politik Beceri, Narsisizm, Kariyer Yönetimi konularında araştırmalar yapmış ve kitapları bulunmaktadır.
Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği Kurucu Başkanı olan Atay’ın, Türkçe ve İngilizce bildiri, makalelerinin yanında Avrupa Birliği ve TUBİTAK Programları kapsamında hayata geçmiş projeleri bulunmaktadır. Akademik çalışmaları dışında kamu ve özel sektör kuruluşlarına, Yönetim, Örgüt Psikolojisi ve İnsan Kaynakları Yönetimi alanlarında danışmanlık yapmıştır.
Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine geçilmesiyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın tensipleriyle Ağustos 2018’de İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı görevi Doç. Dr. Salim ATAY’a tevdi edilmiştir.
1968’de doğdu. Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Öyküleri ve romanlarıyla 2002 Sait Faik Hikâye Armağanı’na, 2007 Dünya Kitap Yılın Telif Kitabı Ödülü’ne, 2010 Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne ve 2010 Haldun Taner Öykü Ödülü’ne değer bulundu. Kitapları çeşitli dillere çevrildi. Ulusal televizyonlarda ve YouTube’da müzik, edebiyat ve sanat üstüne hazırladığı programların yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı. Ayrıca İstanbul Bilgi Üniversitesi Marka Okulu’nda ders veriyor.
Josh Bersin, 2001 yılında kurumsal öğrenmeye odaklanan araştırma ve danışmanlık hizmetleri sunan Bersin & Associates'i kurdu. Şirketin kapsamını İK, yetenek yönetimi, yetenek edinimi ve liderliği kapsayacak şekilde genişletti ve yetenek pazarında tanınmış bir uzman oldu. Bersin, şirketi 2012 yılında Deloitte'ye sattı. 2019'da Bersin, geçtiğimiz aylarda “İK'ya ev sahipliği yapan” bir profesyonel gelişim akademisi olan Josh Bersin Akademisi'ni kurdu. Forbes, Harvard Business Review, HR Executive, The Wall Street Journal ve CLO Magazine gibi yayınlarda sık sık yer alan Bersin, ayrıca popüler bir blog yazarı ve LinkedIn'de 800 binden fazla takipçisi var.
Dave Ulrich, Michigan Üniversitesi’nde iş idaresi profesörüdür. Kendisi ayrıca, örgütlere ve liderlere değer yaratmalarında yardımcı olmaya odaklanmış bir danışmanlık firması olan, RBL Group’un ortağıdır. Liderlik, örgüt ve insan kaynakları çerçevesinde çarpıcı fikirler geliştiren Ulrich, çeşitli kitaplara katkıda bulunmuş, yüzden fazla makale ve on iki kitap yazmıştır.
Dr. Anna Tavis, New York Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Akademik Direktörü, Konferans Kurulu Kıdemli Üyesi ve Yönetici Ağları Misafir Öğretim Üyesi’dir. Dr.Tavis, Thinkers50 2020 Radar’a seçilmiştir.
Dr. Tavis, People + Strategy Journal'ın eski Genel Yayın Yönetmeni ve Workforce Solutions Review'de Yardımcı Editördür.
Dr. Tavis, medyada iş dünyası hakkında düzenli olarak adından söz ettirmektedir. Özellikle Washington Post, Bloomberg, The Human Resources Executive, Training Magazine tarafından sıkça görüşlerine başvurulmaktadır. Dr.Tavis'in Harvard Business Review’daki makaleleri de iş dünyasında oldukça ses getirmiştir. Peter Cappelli ile birlikte yazdığı HR Goes Agile (2018) ve The Performance Management Revolution (2016) HBR'nin En Etkili Yönetim Fikirleri Must Reads kapsamında 2016 ve 2018 yıllarında yeniden basılmıştır. Ayrıca 2020’de de Çeviklik Hakkında HBR’den İhtiyacınız Olabilecek Öneriler başlığı altında yeniden yayınlanmıştır.
NYU fakültesine katılmadan önce Dr. Tavis, akademi, işletme ve danışmanlık alanlarında farklı bir küresel kariyer de yürütmüştür.
İş hayatında Dr. Tavis; Motorola'da Londra merkezli Organizayonel Gelişim EMEA Yöneticiliği, Nokia'da Helsinki'de bulunan Yetenek Yönetimi Departmanı’nın Küresel Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur.
Engage & Grow Global'in kurucusu Richard Maloney, 80’den fazla ülkede 300’den fazla koçun lideri olarak, çalışan ve ekip bağlılığı konusunda dünyanın önde gelen otoritelerinden biridir.
Misyonu, “Küresel Boyutta Çalışan Bağlılığı” yaratmaktır.
Uyguladığı programlar,grup aktivasyon yöntemi ile yönetimin ve çalışanların, işin ortak hedefi için birlikte çalışıp büyüdüğü ve bundan zevk aldığı bir dünya yaratıyor.
Kurumsal, kamu ve KOBİ sektörlerindeki şirketler için liderlik ve kültür programları uygulayarak işe başlayan Richard, günümüzdeki yöntemlerin elit ve amatör spor endüstrilerinde çalışarak elde ettiği önemli ve kalıcı sonuçlara ulaşamadığını çabucak fark etti.
Eşsiz bağlılık ve kültür metodolojisi ile Richard, Avustralya da 40 spor takımına büyük finallerde yardımcı oldu, bunlardan 32’si premier lige girmeyi başardı. Bir adım geri çekildi, beynin motivasyonlarını inceledi ve 9 yıl boyunca elit spor dünyasında uyguladığı örgütsel gelişim sistemlerini yavaş yavaş iş dünyasına uyarladı. Bu çalışmaların sonunda ortaya çıkan Engage & Grow, tüm dünyadaki KOBİ, kurumsal ve kamu işletmelerinde kısa sürede muazzam sonuçlar elde etti.
Nörolojik olarak tasarlanmış çalışan bağlılığı programı, işletmelere şirket kültürü geliştirme, kar ve verimliliği artırma, takım bağlılığı ve liderlik konularında hızlı ilerleme sağlamada yardımcı oluyor.
Qualiy Mind ve Blockes United’ın da kurucusu olan Richard, The Minds of Winning Teams: Creating Team Success Through Engagement & Culture, Injury-Free: Mental Training for Elite Athletes, Stress-Free: How To Thrive Under Pressure in Unprecedented Times adında 3 tane kitabın yazarı ve Engage & Grow: 6 Steps to Building Highly Engaged Employees adlı kitabın da yazarlarından biridir.
1956 yılında Çal/Denizli’de doğdu. 1979 yılında ODTÜ/İdari İlimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu.
1979- 2003 yılları arasında çeşitli sanayi şirketlerinde yöneticilik yaptı.
2003–2005 yıllarında TARİH VAKFI’nda önce Koordinatör, sonra Genel Müdür olarak çalıştı.
2005 Yılından bu tarafa da KONDA Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürlüğü yapıyor.
Demokratik Cumhuriyet Programı kurucu üyesi, TESEV ve TÜSES Vakıfları Yönetim Kurulu Üyesi, T24 İnternet Gazetesi yazarıdır.
1961'de İstanbul’da doğan Hakan Güldağ, ilköğretimini İstanbul Oruçgazi, orta öğrenimini Özel Darüşşafaka Lisesi ve Pertevniyal liselerinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulunda gazetecilik, Boğaziçi Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesinde tarih okudu.
1987 yılında Dünya Gazetesi Dış Haberler Servisi’nde çalışmaya başladı. İlerleyen yıllarda, aynı gazetenin Dış Haberler Servisi Şefliğini, Borsa Servisi Şefliğini yürüttü ve yazı işlerinde görev yaptı. Pek çok gazete ve yayın organında muhabir, şef ve yönetmen olarak görev yapan Güldağ, 2008-2019 arası DÜNYA gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni olarak görev aldı.
2011 yılında Türkiye Medya ve İletişim Meclisi’nin başkanlığına seçilen Güldağ, bu görevinin yanı sıra, Ekonomi Gazetecileri Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Meslek İzleme ve Etik Kurulu’nda görev aldı. Hakan Güldağ, 2005 yılından bu yana da, Avrupa Ekonomi Basını Federasyonu’nda (EBP) İcra Kurulu Üyesi olarak Türkiye’yi temsil ediyor.
2019 yılında Dünya Gazetesi’ni devralan Hakan Güldağ, Yöneticisi olarak görev yapıyor.
Güldem Berkman, 2017 itibariyle Amgen Türkiye ve Gensenta Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. Amgen’den önce Novartis Pharma AG'nin İsviçre Basel’deki ana merkezinde Novartis Değişim Projesi İlaç Divizyonu Global Liderliği pozisyonunda görev yapan Berkman, 2001 yılından bu yana Novartis’te Türkiye Ülke Müdürlüğü, Macaristan Ülke Müdürlüğü ve Asya, Ortadoğu, Afrika Bölgesi Yürütme Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere üst düzey kademelerde görev yapmıştır.
Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Harvard Üniversitesi’nde Finans, Pazarlama, Ekip Yönetimi İle Liderlik ve Sağlık Ekonomisi konularında sertifika programlarına katılan Berkman, 2012-2014 yılları arasında Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) Başkanlığı, 2013-2015 yılları arasında Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkan Yardımcılığı, 2013-2015 arasında İsviçre Ticaret Odası Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.
1 Mayıs 1956’da Siirt’te doğdu. Basın fotoğrafçılığı mesleğine 1974 yılında Günaydın ve Gün gazetelerinde başladı. 1976 yılında Ekonomi ve Politika gazetesinde devam etti.
1977 yılı, kanlı 1 Mayıs olaylarında çektiği fotoğraflarla ilk kez Sipa Press Ajansı yoluyla adını dünya basınında duyurdu. Bu olaya ilişkin fotoğraflarıyla Time, Newsweek dergilerinde yer aldı. Bunu izleyen yıllarda Sipa Ajansı’nın Türkiye muhabirliğini üstlendi. Bu arada Türk basınında da Türk Haberler Ajansı, Milliyet, Hürriyet gazeteleriyle serbest olarak çalıştı. 1980 yılında Sipa Press Ajansı adına Türkiye dışında görev aldı. 1980,12 Eylül darbesini daha önce yaptığı arşiv çalışmalarıyla ünlü Newsweek,L’Express dergilerinin kapaklarında ve yüzlerce uluslararası dergi sayfalarında yansıttı.
14 Ekim 1980 günü kaçırılan bir uçakta dünyada ilk kez hava korsanlarıyla bir röportaj gerçekleştirerek, Türk ve dünya basınında adından söz ettirdi. 1980’den itibaren sürekli olarak Lübnan, İran, Irak, Afganistan, Kuzey İrlanda,Çad ve Uzakdoğu’da meydana gelen savaşları görüntüledi. Time, Newsweek, Paris-Match, Stern, Epoca gibi dergiler adına fotoğrafçı olarak mesleğine devam ediyor.
1986’da Türkiye’de 32. Gün adına başlattığı savaş TV muhabirliğini asıl mesleği ile birlikte sürdürmektedir. Yapım ve yönetimini üstlendiği Haberci programı Türkiye’nin yanı sıra uluslararası TV kanallarında da yayınlanmaktadır.
Coşkun Aral, Türkiye’nin ilk bilgi ve belge kanalı İZ TV’nin genel yayın yönetmenliğini yapıyor. İz TV Avrupa’da 2007’de belgesel dalında Hot Bird Tv Ödülüne layık görüldü.
Coşkun Aral dünyanın değişik bölgelerinde bağımsız belgeseller çekmeye devam ediyor. Kurum ve kuruluşların toplantılarına konuşmacı olarak da katılan Coşkun Aral, fotoğraf ve belgesel çekimi workshopları düzenliyor yanısıra kurum tarihçesi ve ürün belgeselleri çekiyor.
FİLMOGRAFİstanbul doğumlu olan Nilay Örnek, üniversite eğitimi döneminde çalışmaya başladığı Sabah gazetesinde 5 yıl boyunca yazı işleri editörlüğü yaptı. 2000 yılından itibaren 8 yıl boyunca Milliyet gazetesinde editör ve yazar olarak çalıştı. Milliyet'te çalıştığı dönemde önce ABD'de, Rutgers Üniversitesi'nde eğitim gördü, ardından da Knight Wallace Fellows gazetecilik bursunu aldı. 2008'de Habertürk gazetesinde çalışmaya başladı; köşe yazarlığı da yaptığı gazetede önce yazı işleri müdür yardımcısı, ardından da hafta sonu ekleri yayın yönetmeni olarak görev aldı.
Sonrasında Akşam gazetesi ek yayınlar genel yayın yönetmeni oldu. 2.5 yıl süren bu görevin ardından bir dönem Gazetevatan.com'un genel yayın yönetmeni ve yazarıydı. Aynı dönemde yayın hayatına başlayan Turkmax Gurme'de (Bien Gurme) 2.5 yıl boyunca "Şehirli Sofralar" adlı bir televizyon programı yaptı. İki yıl boyunca Sözcü'nün günlük eki Şık'ta köşe yazarıydı;günlük ek kapanınca ayrıldı. İlk kitabı Bütün İyiler Biraz Küskündür, Ekim 2017'de yayımlandı; ikinci kitabı Her Umut Ortak Arar ise Ekim 2019'da...
Kuruluşundan kısa bir süre sonra yazmaya başladığı Kafa Dergisi'nde "Koleksiyon Kafası"nın ardından, şimdi de "İyi Şeyler Kafası" adlı adlı bir köşesi var. Birçok dergi ve internet sitesine de yazı yazıyor, dosyalar hazırlıyor. Son dönemde ayrıca; sesli kitap sistemi Storytel ile birlikte "Nasıl Olunur?" adlı bir podcast serisi hazırlayıp sunuyor.
Ahu Büyükkuşoğlu Serter, birlikte daha iyi bir gelecek yaratmak için birlikteliği vurgulayan ve dönüşüm teknolojilerini geliştiren aktif bir liderdir.
Serter; Fast Company tarafından Türkiye’nin 20 en yenilikçi şirketlerinden biri seçilen Fark Holding’in Başkanı, seri girişimci ve yatırımcıdır. Kolektif düşünen insanlarla beraber daha iyi bir gelecek tasarlayabilmek için Fark Labs’i kurmuştur. Fark Labs şu anda mobilite, hayat bilimleri ve sürdürülebilir yaşam tarzları olmak üzere birçok konuya değiniyor, ilgi alanı girişim kuluçkasından girişim yaratmaya ve yatırıma kadar uzanıyor.
Serter, kadın liderliğinin yarattığı değiştirici güce inanarak; Arya Kadın Yatırım Platformu’nu kurdu. Arya ile daha fazla kadının, kadın liderliğinde gelişen işletmelere yatırım yapılmasını teşvik ediyor.
Serter’in ismi Fortune dergisinde “Türkiye’nin En Güçlü 50 Kadını” başlığı altında yer aldı, aynı zamanda Birleşik Devletler kapsamında $100 mn kategorisinde Girişimci Kadın Ödülü’nü kazandı.
Gezmeyi ve keşfetmeyi çok sever, fikir yaratıp, geliştirir ve aynı zamanda hırslı bir öğrencidir de. Okumayı çok sever, evli ve üç kız çocuğu annesidir.
Ahu Büyükkuşoğlu Serter ile hayat, sanki bir Japon Shinkansen trenine biniyormuşsunuz gibidir, son derece hızlı fakat inip binmek için yeterince zamanınızın olduğu bir tren. Her şeye rağmen, Ahu’nun treni her zaman ona yolculukta eşlik edenlerle birlikte belirlenen istasyona ulaşır!
Hacettepe Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA bölümlerinde öğrenim görmüştür. Harvard Business School’da Davranış Ekonomisi eğitimi almıştır.
2006 yılından bu yana kurucu ortağı olduğu Dinamo Danışmanlık’ta kuşak araştırmaları ve işveren markası çalışmaları yapmaktadır. Bankacılık, enerji, hızlı tüketim, ilaç, eğitim, otomotiv, perakende, teknoloji gibi çeşitli sektörlerde pek çok ulusal ve global markanın işveren markası danışmanlığını yapmakta ve işveren markası alanında dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık şirketi Universum’un Orta Doğu Direktörlüğünü de sürdürmektedir. Kuran, 2013 yılından bu yana bölgenin en kapsamlı işveren markası konferanslarından People Make the Brand’in yaratıcısı ve küratörüdür. PERYÖN – Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Gençlik Kurulları Temsilcisi olan Kuran, aynı zamanda Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Danışma Kurulu üyesidir.
Çalışmalarına Dinamo’nun Toronto ve İstanbul ofislerinde devam eden Evrim Kuran’ın Türkiye’nin 5 kuşağını anlatan Telgraftan Tablete ve Z kuşağını farklı araştırmalarla mercek altına aldığı Z: Bir Kuşağı Anlamak isimli iki kitabı bulunmaktadır. Kuran, çeşitli süreli yayınlarda yazılar yazmakta ve konferanslarda konuşmaktadır.
1991’de Saint Joseph Fransız lisesini bitirdi. 1992’de Marmara Üniversitesi Sinema-TV bölümüne girdi. Eğitimi boyunca üç kısa film (Nöbetçi 1992, Ağaç 1994, Uçmak İstiyorum 1995) yaptı ve bu filmlerle birçok ödül kazandı. Okul bittikten sonra bir süre reklam filmi sektöründe çalıştı ve bu arada yüksek lisans ve sanatta yeterlik programlarına devam etti.
1999’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema-TV bölümünde ders vermeye başladı. 1998’de çektiği “Kedi Gözü” ve 2001’de çektiği ''Simulacra'' adlı kısa filmlerle yurt içinde ve dışında birçok ödül kazandı. 2002’de dünyanın en önemli kısa film festivali sayılan Clermont Ferrand’da kazandığı ödüldü. Aynı yıl yardımcı doçent oldu. 2005 yılında dünyaca ünlü kurgucu Walter Murch’ün “In The Blink of An Eye” adlı kitabını “Göz Kırparken” adıyla çevirdi.
2006 yılında akademiden istifa ederek ayrıldı. Aynı yıl ''Ecinniler'' adlı bir dizinin pilot bölümünü yönetti. Hemen arkasından ''Gen'' adlı filmi kurguladı ve 13. Adana Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Kurgu” ödülünü kazandı. 2007’de ''Dijital Video ile Sinema'' adlı kitabını yayınladı. 2014’te güncellediği kitap birçok radyo, tv-sinema bölümünde video yapım derslerinde kullanılıyor. 2010-2014 arası yarı zamanlı olarak Bahçeşehir Üniversitesi Fotoğraf ve Video bölümünde “Cinematography” adlı dersi verdi. 2014-2019 arası aralıklı olarak İstanbul Film Akademi’de Yönetmenlik ve Kurgu atölyelerini yürüttü.
Fotoğraf alanında 2013-2014 arasında İstanbul’da Galeri Art On ile çalıştı. 2013’te Contemporary Istanbul’a katıldı ve ilk kişisel fotoğraf sergisi Aralık 2013’te Zorlu PSM alanında açtı.
2019 yılında FluTV YouTube kanalını kurdu. Kısa sürede 400.000 aboneye ulaşan kanalda sanat, bilim, felsefe, tıp, edebiyat, kültür, ekonomi, sinema alanlarında 18 farklı program yayınlanıyor. Kanaldaki birçok programın showrunner’lığını yapan Canikligil’in filmcilik ve teknolojiyle ilgili efsane ve yanlış inanışları hicivsel bir dille ele aldığı “Olmaz Öyle Saçma ŞeyZ” programı ise şimdiden YouTube dünyasının efsanelerinden biri olmuş durumda.
1973 yılında Adana’da doğan Murat Yerdekalmazer, Anadolu Lisesi’nin ardından eğitimini ODTÜ İstatistik Bölümü’nde tamamladı.
Kariyerine reklam dünyasında BBDO Group Türkiye bünyesinde başladı. Türkiye’nin ilk B2B e-ticaret şirketlerinden olan Odessa firmasında kurucu ortak olarak yer aldı ve şirketin tüm ticari ve teknoloji sorumluluklarını üstlendi. Mynet sitesinin açılmasıyla ekibe Ürün Yöneticisi olarak katıldı ve tüm topluluk (community) servislerinin yönetimini yaptı. Internet, dijital dünyada pazarlama ve ürün yönetimi konusundaki tecrübesiyle ücretsiz servislerden gelir yaratılması misyonu ile turk.net ekibine katıldı. Sabancı Telekom ve turk.net şirketlerinin birleşmesi sonrasında yurtdışıdan Türkiye’yi arama kartı olan Bigalo kartın lansmanını yaptı. BlackBerry lansmanını Turkcell bünyesinde yaptı. BlackBerry üzerinden uygulama geliştirilmesi ile ilgili olarak Türkiye’deki yazılım firmalarından bir ekosistem oluşturulması projesini hayata geçirdi. Vodafone’un Türkiye pazarına girmesi ile pazarlama ekibine transfer olarak Vodafone’un Türkiye’ye giriş stratejisinin uygulanmasında ve tüm ses dışı bireysel servislerin yönetiminde görev aldı. 3G lansmanı sırasında Mobil TV, görüntülü görüşme ve 3G sim kart gibi projeleri yürütmenin yanı sıra Vodafone İngiltere Ana Merkez tarafından yürütülen Vodafone Internet Services inisiyatifinin Türkiye’deki ana kontak kişisi ve koordinatörü olarak çalıştı. Markafoni e-ticaret sitesinde Ürün yönetimi direktörü olarak çalışan Murat; Markafoni, zizigo, misspera ve enmoda’nın birer ürün olarak yönetilmesini sağladı ve sitelerin yanı sıra grubun tüm mobil servislerin de sorumluluğunu aldı.
Uluslararası akredite koç olan Yerdekalmazer, iş dünyasındaki profesyonellere yaptığı koçluğun yanısıra, profesyonel sporculara da zihinsel koçluk yapmaktadır. AS Roma, Fenerbahçe, Galatasaray, Bursaspor gibi kulüplerde profesyonel olarak oyuncular ile çalışmaya devam etmektedir. UFUKKOÇ Kurumsal Performans Danışmanları firmasının ardından 150 ülkede çalışmalarını sürdüren Franklin Covey bünyesindeki Fasilitatörler arasına katılmıştır. Yerdekalmazer, Joint Idea Platformu üyesidir ve Youtube’da “Beyaz Yakanın Elli Tonu” isimli bir program yapmaktadır. 2019 yılı itibari ile tüm hizmetlerini YERDEKALMAZER markası altında kendisi vermektedir.
Italian volleyball coach. He's been coaching Turkish side Vakıfbank Spor Kulübü since 2008 and he also coaches the Turkey women's national team.
Turkish female volleyball player that plays as outside hitter for Vakıfbank Spor Kulübü and the Turkish national team.
Yükseköğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamladıktan sonra 2011 yılında Koç Üniversitesi Executive MBA programından yüksek lisans derecesini almıştır. Profesyonel iş hayatını sürdürürken Harvard Business School ile Columbia Üniversitesi’ndeki Yönetici ve Lider Geliştirme programlarından, Columbia Business School ve London Business School’da Global Executive MBA’den başarı ile mezun olmuştur. İş yaşamına 2001 yılında ABD’de Nautilus Foods bünyesinde Üretim ve Verimlilik Uzmanı olarak başlamıştır. Yurtdışı deneyimi sonrasında Türkiye’ye dönen Akkol, Koç Holding’e 2003 yılında İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı olarak katılmış, 2004-2005 yılları arasında İnsan Kaynakları Uzmanı, 2005-2009 yılları arasında Denetim Uzmanı ve Kıdemli Denetim Uzmanı olarak çalışmıştır. 2009-2010 yılları arasında Sistem Geliştirme ve İnsan Kaynakları Yöneticisi, 2010- 2014 yılları arasında ise Sistem Geliştirme ve İnsan Kaynakları Koordinatörü görevlerinde bulunmuştur. Nisan 2014’ten bu yana Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda, Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı’nda Yönetim Kurulu Başkanı, Koç Topluluğu Spor Kulübü’nde Yönetim Kurulu Başkanı, Otokoç Otomotiv ve Türk Traktör şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Akkol, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de yürütüyor. İngilizce bilmektedir.
Tacy Byham, kadınların potansiyellerini ortaya çıkarmalarına ve mesleklerinde onları engelleyen faktörlerin üstesinden gelmelerine yardımcı olmayı misyon edinmiş bir üst düzey yöneticidir. Tacy Development Dimensions International (DDI)’ın CEO'su olarak, 90'dan fazla ülkede şirketlerin seçim / terfi kararlarında objektif bir yaklaşım benimsemesini ve liderlerini kapsayıcı bir zihniyetle geliştirmesini hedefleyen bir rol üstlenmektedir. Dünyanın önde gelen danışmanlık pazar analizi şirketlerinden Kennedy Consulting Research & Advisory, çözümlerinin genişliği ve derinliği açısından The Kennedy Vanguard ™ Matrix'te DDI’ı birinci sırada listelemektedir.
Liderlik konusunda uluslararası pek çok sunuma imza atan Tacy, 2015'te yayınlanan “Your First Leadership Job” adlı kitabın ortak yazarlarından birisidir. 2020'de Fortune Dergisi Kıdemli Editörü Ellen McGirt ile birlikte yazdığı “Amplify: Power Moves for Women and Their Allies to Ignite Change” çok yakında yayınlanacaktır. Tacy aynı zamanda kadınlara kariyerlerini canlandırmak için pratik stratejiler ve hayatın içinden önerilerle yol gösteren #Kız Gibi Yönet (LeadLikeAGirl) hareketini başlatmıştır.
Tacy DDI'da, Kadın Liderler uygulamasını oturtmuş, dostane ve ailevi ilişkiler kapsamında bir çalışma kültürü oluşturmuştur. Tacy, cinsiyet eşitliğine sistematik bir yaklaşımla öncülük eden ve 40 üye kuruluşunda büyüme ve değişim çabalarını teşvik eden, Conference Board’un Kadınları Geliştirme Konseyi'nin de ilk üyesidir.
Robert has over 20 years of experience advising clients on people and change projects. Robert is a Partner and leader of KPMG’s global People & Change Centre of Excellence, a strategic investment aimed at bringing world class solutions to KPMG’s global clients, helping them to develop strategically differentiated HR functions that can prove the value they bring to the business. Robert also leads KPMG’s solution for the people impacts associated with Artificial Intelligence; including helping clients assess the ways in which their workforces will need to change shape and structure in light of the deployment of robotics.
In this regard Robert represents KPMG on the All Party Parliamentary Group on AI; particularly focusing on the workforce issues associated with enterprise adoption of AI.
Robert has led and delivered work across all industries as well as developed thought leadership and research on a range of people and organisation topics. The most recent being the KPMG white papers: The Rise of the Humans 1, 2 and 3; Learning to Learn (published with the All Party Parliamentary Group on AI) and KPMG’s contribution to the Jesus College, (Cambridge University) Future of Work conference.
Robert lives in rural Wiltshire and now that his three children have all grown up he spends his free time supporting Bath Rugby; walking his new ‘child’ Molly the Schnoodle and takes his wife on landscape photography jaunts as long as a good dinner is involved. (www.quietlandscapes.net)
Teknoloji ve pazarlama konusunda 20 yıla yakın deneyimi ile Ongun Tan hem global kurumsal firmalarda hem de son 5 senedir girişimci olarak, şimdiye kadar ülke çapında etki yaratan birçok projede yer almış ve ve birçoğunu da yönetmiştir. Kurumların yeni yetkinliklere ve dijital dönüşüme adaptasyonu odağında, upskilling, reskilling alanında oluşturduğu Future Ready Employees programı ile girişimci, danışman ve profesyonel konuşmacı olarak etki yaratan eğitim ve program kurguları tasarlamıştır. C ve Direktör seviyeleri için teknoloji etki workshopları gerçekleştirmiştir. 2020’de World Business Angels Forumunun(WBAF) Türkiye Senatörü olan Ongun Tan, 2014 yılında American Turkish Society, Young Society Leaders arasına seçilmiştir. Amerika Büyükelçiliği’nin resmi teknoloji mentoru olarak da görev yapmıştır. 2 farklı TEDx konuşması, onlarca zirve ve etkinlikte yaptığı konuşma ve workshoplarla inovasyon ve girişimcilik kültürünün gerçek çıktıya dönüşmesi adına kurumlara yüksek etki ve memnuniyet sağlayan servisler sunmaktadır.
1988 yılında İstanbul Alman Lisesi’nden, 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. 1994 yılında University of Rochester - Simon Business School’da MBA eğitimini tamamlamıştır.
Reklamcılık mesleğine Güzel Sanatlar / Saatchi & Saatchi’de başlamıştır. Daha sonra 9 yıl çalıştığı TBWA Istanbul’da son olarak Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 2009 – 2013 döneminde, Leo Burnett İstanbul Grubu'nda CEO olarak çalışmıştır. 2014 yılında kurduğu Kramp Ajans’ın Başkanı olarak çalışmaktadır.
2010’dan itibaren 3 yıl boyunca Reklamcılık Vakfı’nda Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev alan Ahmet Akın, aynı dönemde Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK) Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmüştür. 2013-2017 döneminde Bilgi Üniversitesi Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans Programı Marka Okulu’nda ders vermiştir.
Ahmet Akın, reklamcılıkla eşzamanlı olarak kariyerine insan kaynakları ve kişisel gelişim alanında yaptığı çalışmalarla devam etmiştir. Gestalt Coaching Programı’nı, Gestalt GroupWorks Programı’nı, Yönetici ve Lider Koçluğu Eğitimi’ni, CTI tarafından verilen Co-Active Koçluk Programı’nı ve CRR Global tarafından verilen Organisation and Relationship Systems Coaching (ORSC) Programı’nı tamamlamıştır.
Kendi geliştirdiği Co-Creation workshop modeli ile kurumlara hizmet vermektedir. Aynı zamanda Alain de Botton tarafından geliştirilen The School of Life programında eğitmenlik yapmaktadır.
Workshop moderatörlüğüne ek olarak konferans moderatörlüğü yapan Ahmet Akın bugüne kadar Marka Konferansı, Brandweek, ICF Koçluk Konferansı, Kristal Elma gibi konferanslarda konuşmacı ya da moderatör olarak görev almıştır.Murat Erkan 15 Mart 2019 itibarıyla Turkcell Genel Müdürlüğü görevine atanmıştır. Profesyonel iş hayatına Toshiba’da başlayan Murat Erkan, Biltam Mühendislikte Uygulama Mühendisi olarak görev almış, ardından Türkiye’nin ilk “Sistem Mühendisi” olarak Cisco Türkiye’de görev yapmıştır. Cisco Systems’da Teknoloji, Satış, İş geliştirme ve Kanal yönetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştır. 2006 yılından itibaren Aneltech’de Telekom, Mobil, ICT, savunma sanayi ve endüstriyel ürünler sektörlerine yönelik çözümlerin İş Birim Yöneticiliği görevini sürdüren Murat Erkan Haziran 2008’de Turkcell’e Superonline Genel Müdürü olarak katılmış, Aralık 2015-Mart 2019 döneminde Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Murat Erkan, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Telekomünikasyon Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. 2010 yılında Harvard Business School’da Stratejik Pazarlama Programını tamamlamıştır.
Galatasaray Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Fatih Uysal, kariyerine 1999 yılında Danone’de başladı. Uysal, şirketin Türkiye ofisinde birçok farklı markada sorumluluklar üstlendi ve 2006 yılında Danone Group Genel Merkezi’ne (Fransa) Global Pazarlama Müdürü olarak atandı. Burada geniş bir coğrafyada 40’a yakın ülkeye pazarlama stratejilerinin oluşturulması ve uygulanması konusunda destek verdi. Fatih Uysal, yurt dışı görevindeki son yılını Orta Doğu, Avrupa ve Latin Amerika’dan Sorumlu Global CRM Direktörü olarak Hollanda’da geçirdi. 2010 yılında Türkiye’ye geri dönerek Vodafone bünyesinde Pazarlama Direktörü olarak göreve başlayan Uysal, bu süreçte birçok farklı segmentin ve projenin lansmanına liderlik etti. Uysal, Şubat 2017 itibariyle online ortamdaki en büyük insan kaynakları platformu olan Kariyer.net’te Genel Müdür olarak görev yapıyor.
Demirhan Şener, 2012 yılı sonunda Multinet Up’a CTO olarak katılmıştır. Gruba bağlı teknoloji şirketi inventiv’in kuruluş sürecini yürütmüş ve Genel Müdürlüğünü yapmıştır. Daha sonra, COO görevini üstlenerek şirketin deneyim odaklı yeni nesil bir teknoloji şirketine dönüşmesine liderlik etmiştir. Grubun yaptığı çok sayıda start-up yatırımlarında aktif görev almıştır. Gruba bağlı iştiraklerin yönetim kurulu üyeliği ile 2017 yılından itibaren Multinet Up Grubu’nun CEO’luk görevini yürütmektedir.
YASED, TBV, GKTR, Wtech oluşumlarında üye olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
2003 yılında Yurtiçi Kargo Servisi’ne katılmış ve 2005-2012 yılları arasında CTO olarak sürdürdüğü görevinde Yurtiçi Kargo Servisi ve Arıkanlı Holding’e bağlı şirketlerin dijital dönüşümünü yürütmüş, yurt dışında yapılan yeni şirket yatırımlarının teknoloji odağında çeşitli görevler üstlenmiştir. Çalışma hayatına 1995 yılında Arçelik’te başlamış, 2003 yılına kadar çeşitli görevlerde yer almıştır. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, yüksek lisans eğitimini ise Marmara Üniversitesi Mühendislik Yönetiminde tamamlayan Şener, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Boğaziçi İşletme Bölümü'nden mezun. Doğuş Grubu’nda Garanti Bankası, Garanti Sigorta, Humanitas ve NTV Yayın Grubu'nda İK, Eğitim ve Pazarlama Direktörü olarak çalıştı. Bank of America'da iş üzerinde eğitim gördü ve Wharton'da Stratejik İK sertifikasını aldı. Boyner Grup’a 2001’de Benkar'la geçti. Daha sonra Beymen'in İK ve Eğitimini yönetti. 2003-2005 arasında sabbatical yaptı, University of Michigan'da “Pozitif Yönetim”in çalışmalarına katıldı.
2005-2011 arasında Boyner Holding İK ve İletişim Koordinatörü olarak çeşitli gelişim projelerini yürütmek üzere esnek zamanlı çalıştı. Aynı zamanda Prof.Üstün Dökmen’in ekibinde danışmanlık/eğitim projelerinde yer aldı. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Uygulamalı Psikoloji lisansüstü çalışmasını tamamladı, sırasıyla İstanbul, Yeditepe ve Koç Üniversitelerinde ders verdi. Şimdi Boğaziçi’nde derslerine devam ediyor. 2011’de Boyner Grup’a İK Direktörü olarak geri dönen Türkmenoğlu, 2014’ten 2018 Şubat ayına kadar da Boyner Grup’ta İnsan Kaynakları, Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik’ten Sorumlu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.
Çeşitli internet sitelerinde, Boğaziçi’nde, Cosmopolitan'da ve Milliyet’te köşe yazıları yayımlandı. İlk kitabı "Ofis Hikayeleri" Kasım 2005'te Epsilon'dan, 7. baskısı yapılan “Pozitif Yönetim” Elma’dan yayımlandı. 2019 yılında “Kurumsal İç İletişim” ve Işıl Taysever ile birlikte “Torpil Değil Networking” yine elmadan yayımlandı. Sektörel birçok ödülün sahibi, ayrıca 50CHRO arasında. PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği)’de 12 yıl YK üyeliği yaptı. Yayınlar Komitesinden sorumlu. 30%Club, SHRM (Society of Human Resources Management), IPPA (International Positive Psychology Association) üyesi. Global kadın güçlendirme programı olan Vital Voices mentorlarından.
Fatih Türkmenoğlu ile evli. Talia ve Mira’nın annesi.
Hakan Alp, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü tamamladıktan sonra kariyerine 1991 yılında Garanti Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda başlamıştır. 1997-1999 yılları arasında aynı bankanın Eğitim Müdürü olarak görev yapan Alp, 2000-2003 yılları arasında Humanitas Doğuş İnsangücü Yönetimi A.Ş’de Eğitim, Üst Düzey Yönetici Geliştirme, Mali ve İdari İşler ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştır. Alp, 2003-2005 yılları arasında Tansaş Perakande Mağazacılık’ta İnsan Kaynakları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı ve 2006 yılında Sütaş’ta İnsan Kaynakları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı görevlerinde bulunmuştur. 2007 yılında QNB Finansbank’a İnsan Kaynakları Grup Yöneticisi olarak transfer olan Alp, 2010-2018 yılları arasında aynı bankanın İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcılığı rolünü üstlenmiştir. Eylül 2018’den bu yana ise Yapı Kredi’de İnsan Kaynakları ve Organizasyon Yönetimi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Alp, 2020 yılından itibaren görevine İnsan Kaynakları Organizasyon ve İç Hizmetler Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak devam etmektedir.
İstanbul Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Nursel Ölmez Ateş, iş hayatına Migros Türk T.A.Ş.’de Metod Organizasyon ve Planlama Departmanı’nda uzman yardımcılığı pozisyonu ile başladı. Ardından Migros’un yurtdışı operasyonlarından Ramstore’a İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı ve Ramenka’nın Rusya’nın en başarılı insan kaynakları uygulamalarına sahip şirketi seçilmesinde önemli rol oynadı.
2008 yılında Türkiye’ye dönen Ölmez Ateş Mart 2018’e kadar, önce Koçtaş ardından Ford Otosan’da İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü olarak kariyerine devam etti. Görev yaptığı süre boyunca insan kaynakları dönüşümünün yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği üzerinde aktif olarak çalıştı.
Ölmez Ateş, şu anda Borusan Grubu İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra profesyonel iş yaşantısına Henkel Turyağ’da Satış Temsilcisi olarak başladı. Henkel Turyağ’da yedi yıl boyunca sırasıyla, satış temsilciliği, satış operasyon yöneticiliği, Marmara Bölge Müdürlüğü ve Ticari Satış Müdürlüğü pozisyonlarında görev aldı ve satış ve kanal yönetimi konularında tecrübe kazandı. Özellikle satış stratejilerinin oluşturulması, yıllık planlama, mikro pazarlama aktiviteleri planlama ve uygulamaları, merchandising konularında yoğun olarak çalıştı. Aynı dönemde iki yeniden yapılandırma projesinde satış proje lideri olarak görev aldı. Dağıtım Kanalları Otomasyonu projesi kapsamında tüm distribütörlerin operasyonlarını aynı platformda yürütmeleri ve kanal yönetimi karar destek sisteminin yapılandırılması konusunda proje lideri olarak çalıştı ve o dönemde Türkiye’deki ilk uygulamalardan birini tamamlayarak başarı kazandı. 2001 yılından itibaren Carl Kühne, Gamsan Gıda ve Trisad Dış Ticaret şirketlerinde Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük pozisyonlarında çalıştı. Aynı dönem içinde kişisel gelişim, iletişim ve kişisel etkinlik konularında eğitimler verdi. 2004-2010 yılları arasında Management Centre Türkiye bünyesinde danışman olarak çalışmıştır.
İlk koçluk eğitim kuruluşlarından biri olan Coaches Training Institute koçluk eğitimlerini ve sertifikasyon sürecini tamamlayarak, Uluslarası Profesyonel Koçluk Sertifikası almıştır (CPCC). Ayrıca Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) akreditasyonunu tamamlamış olup halen akredite bir koçtur. International Coach Federation ve Uluslarası Koçluk Derneği, Türkiye üyesidir. Center for Right Relationship’ in verdiği “İlişki Sistemleri ve Organizasyon Koçluğu” eğitimlerini tamamlamıştır.
Koçluk ve takım koçluğu konularında aldığı diğer eğitimler arasında, “Gestalt Coaching Works & Euroasian Gestalt Coaching Program”, Working With Groups, “CRR Global”, Alchemy, The Art and Magic of Creating from Relationship. “Oxford Leadership Academy”, Self Management Leadership bulunan Serdar Lale 10 aylık bir sürece yayılmış, “CTI Leadership Program”ını bitirmiştir. 2011 yılı itibariyle “SRL Danışmanlık” markası altında koçluk, danışmanlık yapmakta ve kurumsal eğitimler vermekte olan Serdar Lale’nin uzmanlık alanları arasında şu konular bulunmaktadır:
Little Caesars Türkiye Genel Müdürü Banu Güney Arıduru, toplamda 26, pizza sektöründe ise yaklaşık 16 yıllık mesleki deneyime sahip.
Mühendis olan Arıduru, profesyonel iş yaşamına 1994 yılında Migros’ta Mağaza Müdürü olarak başladı. Ardından Otacı Kurtsan İlaçları'nda Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
1999 - 2004 yıllarında Telsim’de Satış Planlama ve Geliştirme Direktörü olarak görev alan Arıduru, 2004 yılına gelindiğinde pizza sektörüne adım attı. 6 yılı aşkın bir süre Domino's Pizza’da Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Arıduru, ardından BigBiz Consulting (Franchise ve Perakende Çözümleri) firmasının Kurucu Ortağı olarak kariyerine devam etti. Arıduru, daha sonra Türkiye’de Çelebi Holding bünyesinde hizmet veren Little Caesars Türkiye’nin Genel Müdürlüğüne atandı.
Evli ve 1 çocuk annesi olan Arıduru, 1 Ağustos 2013 tarihinden bu yana kariyerine Little Caesars Türkiye Genel Müdürü olarak devam etmektedir.
Bora Özkent, kişisel gelişim, inovasyon, girişimcilik, gelişen teknolojiler ve müşteri deneyimi alanlarında kişileri ve kurumları geliştiriyor.
Özkent haddini aşan insanlar, yaratıcılık, dijital dönüşüm, oyun değiştiren girişimler, geleceği şekillendiren inovasyonlar ve emsalsiz müşteri deneyimi tasarımı konularına tutku duyuyor.
ODTÜ İşletme lisans derecesine sahip olan Bora Özkent, 1996 yılında Koç Üniversitesi Executive MBA programını tamamladı. Özkent ayrıca 1998 yılında Harvard Business School Stratejik Perakende Yönetimi Sertifika Programına da katılmıştır.
Özkent kariyeri boyunca Arthur Andersen Business Consulting, Türkmen Tekstil Grubu ve Fed Eğitim’de çeşitli yönetim görevlerinde bulundu.
Mayıs 2008’de Bora Özkent kendi işini kurmaya karar vermiş ve Türkiye’nin en saygın eğitim ve danışmanlık şirketlerinden biri olan Özkent A.Ş’yi kurmuştur.
Yazarlık, konuşmacılık ve danışmanlık kariyerinin ötesinde, Özkent, Koç Üniversitesi MBA programında “Girişimcilik” dersleri vermektedir. Özkent ayrıca geçen yıla kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Öğrenme, İnovasyon, Girişimcilik ve Teknoloji Yüksek Lisans Programında (LITE) “İnsan ve Teknoloji” dersi vermiştir.
Özkent bir TEDx Konuşmacısı olup, inovasyon ve müşteri deneyimi alanlarında 4 kitabı bulunmaktadır: “Büyük İşbirlikleri İçin Yenilikçilik Manifesto”, “Adım Adım İnovasyon”, “Emsalsiz Müşteri Deneyimleri” ve “Müşteri Deneyimi 2.0”.
1975 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitiminin ardından sırasıyla Trakya Üniversitesi Pazarlama, Kocaeli Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Uluslararası Kalite Yönetimi’nde tamamladı. Selçuk ergen, 1993 yılında başladığı gazetecilik mesleğinde sırasıyla Dünya Gazetesi, Finansal Forum, Nokta Dergisi, Referans Gazetesi ve Hürriyet Gazetesi ‘nde görev aldı. 2008 yılında Capital&Ekonomist ve Start-Up dergilerinde göreve başlayan Ergenç 12 yıldır Türkiye’nin en etkin ekonomi yayınlarında ki görevini sürdürmekte.
Girişimcilik ve pazarlama ve pazarlama iletişimi konularında iş deneyimi ve uzmanlığı olan Ergenç, www.capital.com.tr internet adresinde Türkiye’nin önemli CEO’ları ile CEO Talk köşesinde röportajlar yapıyor. Pandemi ile birlikte CEO Talk köşesini instagram canlı yayınlarında da taşıyan Ergenç’in yayınları büyük ilgi ile izleniyor.
Türkiye’de ki pek çok girişime ve Startup’a danışmanlık yapan Selçuk Ergenç, fırsat gördüğü yeni iş fikirlerine de melek yatırımcı olarak destek veriyor.
ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Haluk Karabatak, profesyonel iş hayatına 1998 yılında GlaxoSmithKline'da ürün yöneticisi olarak başladı. Daha sonra Pfizer Türkiye'de İş Birim Yöneticisi olarak çalıştı. Haluk Karabatak Pfizer’de, Kurumsal Strateji Müdürlüğü, Orta Asya ve Kafkaslar (CauCAR) Bölge Direktörlüğü ve 10 ülkeyi kapsayan Güney Doğu Avrupa Bölgesi Liderliği görevlerini üstlendi.
Haluk Karabatak, 2016 yılı Şubat ayından bu yana Philips Türkiye CEO’su olarak görevini sürdürmektedir. Haluk Karabatak, evli ve bir kız çocuk babasıdır.
Atlas Sarrafoğlu 13 yaşında bir iklim aktivisti. 11 yaşında Greta Thunberg’i duyduğu zaman iklim krizinin ciddiyetini fark edip bunu herkese duyurmak için Türkiye’de başlattığı Fridays For Future hareketi ile grevler organize etmeye başladı. Pandemi başlangıcına kadar okullara gidip öğrencilere, zirvelerde toplantılara katılarak herkese iklim krizini anlatıyor. Şimdi de online etkinliklerde yer alıyor. Uluslar arası iklim platformunda da Türkiye’den sesini duyuruyor. 2020 WWF Küresel Gençlik ödülünü aldı. Yeşil Gazete’de uluslararası hareketlerden iklim aktivistleri ile röportaj serisi yazıyor. GQ dergisinde Gezegen B Yok köşesinde iklim krizini yazıyor.
Her Cuma kendi başına yaptığı iklim grevlerini sürdürüyor.
Gazeteci, radyocu ve iklim aktivisti. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü tamamladıktan sonra Açık Radyo’da 9 yıl boyunca Ömer Madra’da ile birlikte Açık Gazete programını hazırladı. Şimdi iklim krizini durdurulması için yurttaşların, kurumların ve karar alıcıların harekete geçmesi için çabalıyor.
Betül Çorbacıoğlu Yaprak, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 1998’de mezun olduktan sonra, bir süre aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışmış, aynı branştaki yüksek lisans derecesini aldıktan sonra 2000 yılında Mercedes-Benz Türk ailesine katılmıştır.
Controlling bünyesinde çeşitli görevler aldıktan sonra, 2006’da Şirket Planlaması ve Raporlama Müdürlüğü’ne getirilen Çorbacıoğlu Yaprak, Haziran 2012’de Satış ve Kurumsal Mali Kontrol Direktörü görevine atanmıştır. Betül Çorbacıoğlu Yaprak, 1 Nisan 2016 itibarı ile Mercedes-Benz Türk İnsan Kaynakları Direktörü olarak şu anki görevini üstlenmiştir. 2018 ve 2019 yıllarında Ekonomist tarafından düzenlenen “En Güçlü ilk 50 IK Lideri” listesinde yer almıştır. Ayrıca 2019 yılında Fortune ve Dataexpert işbirliğinde düzenlenen “En Etkin 50 CHRO” listesine girmiştir. Temmuz 2019dan bu yana PERYÖN – İnsan Yönetimi Derneği’nde Yönetim Kurulu’nda aktif yer almaktadır.
Ateş Sungur, strateji yönetimi danışmanlık hizmetleri veren Execution Partners’da Kurucu Ortaktır. Uzmanlık alanı, kurum stratejisinin ölçülebilir ve yönetilebilir bir yapıya kavuşturulması olan Sungur; 2005’ten bu yana, 6 ülkede çeşitli sektör ve ölçekte kuruluşlarda 100’ün üzerinde danışmanlık projesi yürüttü ve birlikte çalıştığı 6 Türk şirketi, strateji yönetiminde uluslararası en iyi uygulama örneği olarak Harvard Üniversitesi yayınlarında vaka örneği olarak yer aldı. Öncesinde, Yapı Merkezi Holding’de PMO, iş geliştirme ve Stratejik Planlama Direktörlüğü görevleri üstlendi. Saint Benoit Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık lisansı ve New York Pratt Institute’tan lisans üstü dereceleri aldı. İstanbul Sanayi Odası’nda Kalite-Teknoloji İhtisas Kurulu (KATEK) üyesi olarak yazarlarından olduğu “Yeni İş Geliştirme Kılavuzu” dahil olmak üzere 6 kitapçıktan oluşan “KOlay-Bİlgi” seti İstanbul Sanayi Odası tarafından yayınlandı. 2016 ve 2017 yıllarında İstanbul Aydın Üniversitesi’nde strateji yönetimi, 2018 ve 2019 yıllarında Bahçeşehir Üniversitesi Yüksek Lisans programında stratejik analiz dersi verdi. Kurumsallaşma ve strateji yönetimi konularında konuşmalar yapmaktadır.
Eda Uluca Özcan, 1971 yılında İstanbul’da doğdu. Lise öğrenimini Avusturya Lisesi’nde tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1994 yılında mezun oldu.
İş hayatına Koç Grubu bünyesinde başlayan Eda Uluca Özcan; ilerleyen kariyeri süresince teknoloji ve telekom sektörünün dev firmaları olan SAP Digital, Oracle, Turkcell ve Microsoft’ta satış, pazarlama ve danışmanlık alanlarında çok çeşitli sorumluluklar aldı ve üst düzey yönetici olarak pek çok değişim, dönüşüm ve gelişim projesinin liderliğini üstlendi.
Eylül 2018’den beri Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Sistemleri’nin İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Eda Uluca Özcan, Sodexo’nun 20.000’den fazla firma; 1 milyona yakın çalışan ve 45.000’in üzerindeki üye iş yerini dijital teknolojileri kullanarak en iyi deneyimle buluşturan kurumsal dönüşümünü yönetmekte.
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezuniyetinin ardından İstanbul Üniversitesi İnsan Kaynakları programına devam etmiş, ilerleyen yıllarda ise Coaching Training Institute CPCC -Co-active Koç sertifikasını almıştır. Hande Yalgın, kariyerine 1993 yılında öğrencilik döneminde başlamış olup 1998 itibariyle PERYÖN, Koç Holding – Avis Rent A Car, Arkas Holding, Turkcell, Yıldız Holding gibi kurumsal firmaların İK, Organizasyonel Değişim ve Gelişim alanlarında farklı pozisyonlarda görev almış, 2012-2018 yılları arasında, Vodafone Türkiye’de sırasıyla Ticari Birimler İK İş ortakları Direktörü, ardından İşe Alım, Yetenek, Eğitim, Gelişim, Çeşitlilik & Dahiliyet ve İşveren Markası yönetiminden sorumlu Direktör olarak görev yapmıştır. Kariyerinde birçok organizasyonel dönüşüm, kültürel dönüşüm, şirket satınalma ve birleşme projesi yürütmüş olan Hande Yalgın Temmuz 2018 – Haziran 2019 arasında Logo’da İnsan ve Organizasyonel Dönüşüm Süreçlerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyeliği yapmıştır. Haziran 2019 itibariyle İnsan ve Organizasyonel Dönüşüm Grup Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. Aynı zamanda Logo Grup Komitesi üyesidir.
Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Didem Özkan, kariyerine 2000 yılında Türkiye’de Novartis şirketinde başlayıp, satış ve pazarlama departmanlarında çeşitli görevler aldıktan sonra Novartis’in İsviçre’de yer alan merkez ofisine transfer olmuştur. Özkan, Global Satış ve Pazarlama Gelişim Müdürü olarak başladığı global kariyerini yetenek yönetimi konularına odaklandığı Global Proje Müdürü olarak sürdürmüştür.
2008 yılında Türkiye’ye dönüşü sonrasında, Istanbul’da satış ve pazarlama konularında gelişim ve danışmanlık alanında faaliyet gösteren Novara Limited Şirketi’nde şirket ortağı olarak çalışmış, aynı sürede merkezi Boston’da yer alan Innovara Inc. şirketinde Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.
2011 yılında Novo Nordisk Türkiye’de yakın doğu bölgesinden sorumlu İnsan Kaynakları Müdürü olarak göreve başlayan Özkan, Ağustos 2016’da Novo Nordisk Türkiye’nin İnsan Kaynakları Direktörü olarak atanmıştır. Novo Nordisk Türkiye’de açık iletişim ve kişisel liderlik odaklı yönetim kültürünün yaygınlaştırılmasında katkı sağlamış, şirkette bağlılık ve keyifli çalışma prensiplerinin oluşması ve yaygınlaştırılmasında liderlik etmiş, görevi boyunca organizasyondaki gelişim odağını artırarak önemli gelişim projelerinin hayata geçirilmesini ve etkin şekilde uygulanmasını sağlamıştır. Çeviklik odağının artmasına katkı sağlayan değişim projeleri liderliği sayesinde başarıyla hayata geçirilmiştir.
Uluslararası Koçluk federasyonu tarafından akredite olan birçok farklı koçluk eğitimi alan ve yaklaşık 1000 saatin üzerinde de üst düzey yönetim koçluğu vermiş olan Didem Özkan, 1 Kasım 2020 itibariyle Novo Nordisk Güney Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi (SEEMEA) Ticari Yetkinlikler Direktörü olarak görev yapmaktadır.
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi bölümünden mezun olan Murat Yüksel, Yıldız Teknik Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünde yüksek lisans yaptı. İş hayatına satış alanında başlayan Yüksel, üretim, bankacılık ve finans olmak üzere çeşitli sektörlerde İnsan Kaynakları departmanında çalıştı.
eBay kariyerinin başlangıcı 2011 yılına dayanan Yüksel, ilk olarak eBay’in Dublin ofisinde göreve başladı. 2011-2014 yılları arasında Dublin’de Kıdemli İnsan Kaynakları Danışmanı olarak çalışan Murat Yüksel, Türkiye başta olmak üzere Hollanda, Danimarka, Lüksemburg ve Belçika’daki eBay şirketlerinin İnsan Kaynakları departmanlarından dönemsel olarak sorumlu oldu. 2014 yılı itibariyle Türkiye’ye dönerek GittiGidiyor’daki İnsan Kaynakları Liderliği görevinin yanı sıra 2020 yılına kadar dönemsel olarak eBay Çekya, Rusya, İspanya, İtalya, Fransa ve Lüksemburg İnsan Kaynakları birimlerinin sorumluluğunu da üstlendi. Murat Yüksel, 2020 yılından itibaren APAC bölgesi dahilinde GittiGidiyor Çalışan Deneyimi Direktörü olarak görevini sürdürmektedir.
Türkiye'de insan yönetimi alanında kurulmuş ilk sivil toplum kuruluşu olan PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği’nin 14 yıllık üyesi olan Yüksel, Co-Active (CTI) Koçluk Okulu mezunu ve ACC koçluk derecesine sahip. Öte yandan, 2017 yılında Harvard Üniversitesi'nde liderlik ve koçluk konusunda eğitim alan Yüksel, 2020’de Takım ve ilişki sistemleri koçluğu – ORSC eğitimi aldı.
Murat Yüksel, uzun yıllar TEGV’de gönüllü olarak çalıştı. Hala fırsat buldukça, özellikle Anadolu’daki üniversitelere ziyaretler gerçekleştirerek gençlerle deneyimlerini paylaşan Yüksel, ayrıca YeniBirLider, Teknolojide Kadın (Wtech) Derneği ve TÜSİAD gibi mesleki örgütlerinin projelerine de destek olmayı sürdürüyor.
21 yıl boyunca, McKinsey & Company’nin Kuzey Amerika, Avrupa ve Kore'deki ofislerinde görev almış olan Bengi Korkmaz, halen McKinsey & Company’nin Türkiye ofisinde ortak olarak çalışmaktadır. McKinsey organizasyon ve aile şirketleri çalışma grubunun global liderlerindedir. Yöneticilerin liderlik potansiyellerini güçlendirmek ve tüm çalışanlar için kritik beceriler ve yetenekler inşa etme misyonuyla McKinsey Akademi Türkiye'yi kurmuştur.
Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi İşletme fakültesinde tamamlayan Korkmaz, Stanford Üniversitesi İşletme Enstitüsü'nden MBA ve Harvard Kennedy School'dan Global Liderlik alanında Üst Düzey Yönetici Eğitimi Derecelerine sahiptir. WEF'in Genç Küresel Liderlerinden olan Korkmaz, aynı zamanda AÇEV’in (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) yönetim kurulu üyesidir. Bengi Korkmaz, Türkiye'deki birçok gençlik ve kadın organizasyonlarını da desteklemektedir.
Bengi Korkmaz, lider şirketlere özellikle dönüşüm projeleri ile kültür ve yetkinlik geliştirme alanlarında danışmanlık vermektedir.
Bilkent Üniversitesi’nde İşletme lisansının ardından 2008 yılında İsveç Lund Üniversitesi’nde Uluslararası Pazarlama ve Marka Yönetimi yüksek lisansını tamamlamıştır. İş hayatına 2008 yılında, PwC Türkiye’de İş Analisti olarak başlamış, daha sonra Strateji Yönetimi Danışmanı olarak farklı görevler üstlenmiştir. 2011 yılında Danışman olarak katıldığı Deloitte Türkiye’de Strateji Danışmanlığı Hizmetlerinden Sorumlu Direktör olarak çalışmıştır. Üretim sektörleri başta olmak üzere birçok sektörde strateji alanında ulusal ve uluslararası projelerin yönetimini üstlenmiştir. 12 yıllık yönetim danışmanlığı kariyerinin ardından, 2020 yılı Ocak ayından bu yana Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nda (TİSK) Genel Sekreter Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.
Efe Erdem MESS’te (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) Teknoloji Merkezi Direktörlüğü görevini yürütmektedir. Aynı zamanda, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ile işbirliği kapsamında, Türkiye Dördüncü Sanayi Devrimi Merkezini yönetmektedir. MESS’teki görevi öncesinde, Ford Otosan’da İnovasyon, Ürün Geliştirme ve İmalat Mühendisliği alanlarında muhtelif yöneticilik rolleri üstlenmiştir ve İcra Kurulunda üye olarak yer almıştır.
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamlayan Erdem, London School of Economics’ten Yönetim Bilimleri alanında Master derecesine sahiptir.
Avrupa Koçluk ve Mentorluk Konseyi Dünya Başkanı olan Dr. Rıza Kadılar Ankara Fen Lisesi’nden sonra ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olup Stanford Üniversitesi’nde Ekonomi yüksek lisansını, HEC’de MBA ve Marmara Üniversitesi’nde İletişim Fakültesi’nde basın ekonomisi üzerine doktorasını yaptı. INSEAD Executive Education bünyesinde yer alan “Strategic Bank Management” programını tamamladı.
Profesyonel kariyerine 1994 yılında Türk bankacılık sektöründe başlayan Dr. Kadılar 1998 yılında TEB’in ilk yurtdışı iştirakini kurmak üzere Hollanda’ya gitti. TEB NV’deki kariyerini bankanın Türkiye temsilcisi olarak devam ettirdikten sonra 2002 sonunda Londra merkezli Sabancı Bank plc’de Genel Müdür Vekili olarak görev aldı. Grup bünyesinde gerçekleşen yeniden yapılanma sonunda Akbank grubun yurtdışı iştiraklerinin birleştirildiği Hollanda merkezli bankasına Genel Müdür olarak atanmasını takiben Avrupa’nın önde gelen yatırım bankalarından, Fransa merkezli Natixis’e 2006 yılında Türkiye ülke yöneticisi olarak katıldı. Halen hem bu bankanın Türkiye ülke müdürü ve temsilcisi olarak görev yapmaktadır.
Dr. Kadılar Londra Merkezli “Global Trade Review” yayın kurulu üyesi düşük karbonlu ekonomiye geçiş süreci ile ilgili haber portalı LowCarbonTurkey.com’un kurucusu ve “Karbon Fırsat mı, Tehdit mi?”, “Yetenekten Lidere: Kurumsal Koçluk Hizmeti Satınalma Rehberi”, “Mentorluk Birlik ve Bilgelik Sanatı”, “Fasilitasyon: Toplantı Yönetme Sanatı” ve “ÇİN” başlıklı beş kitabın yazarıdır. Bloomberg Businessweek Türkiye dergisinde değişik konularda görüşlerini paylaştığı makaleleri yayınlanmaktadır.
Dr. Kadılar mesleki kariyerinin yanı sıra halen Boğaziçi Üniversitesinde misafir öğretim görevlisi olarak ders vermekte, Çin Türk Araştırma Merkezi (ÇİTAM) ve English Speaking Union (ESU) Türkiye yönetim kurulu başkanı, “Institut du Bosphore” (TÜSIAD) bilim kurulu üyesi ve Hisar Eğitim Vakfı mütevellisi ve yönetim kurulu üyesi olarak bu kurumlara destek olmaktadır.
Saint Benoit Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olan Ela Kulunyar, iş hayatına Beymen’ de MT olarak başladı ve Beymen Beyoğlu Mağazası’nda Müdür Yardımcılığı yaptı.
1985 yılından itibaren 12 yıl süre ile Koç Grubu şirketlerinden Ram Dış Ticaret A.Ş.’ de Koç Topluluğu ve diğer büyük üretici firmaların ürünlerinin Orta Doğu, Doğu Avrupa ve CIS ülkelerine satış faaliyetlerinin koordinasyonunda farklı görevler üstlendi. 1997-2003 yılları arasında Koç Topluluğu Dış Ticaret Grubu İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak çalıştı. Bu yıllarda “Süreç bazlı operasyonel verimlilik sistemi” nin hayata geçirilmesi, expatriate yönetim politikalarının geliştirilmesi ve performans sisteminin yenilenmesi öncelikli projeleri oldu.
Söz konusu çalışma 2001 yılında KalDer tarafından en iyi performans sistemi olarak seçildi.
2003-2008 yıllarında Koç Gıda ve Perakende Grubu, İnsan Kaynakları Grup Yöneticiliği yaptı. Maret, Tat, Pastavilla, Sek şirketlerinin Tat Konserve adı altında birleşmesi, yeni yönetim yapısının oluşturulması ve insan kaynakları süreçlerinin birleşen yeni şirkette kurulmasında görev aldı.
Ela Kulunyar, 2008 yılında Doğuş Otomotiv Grubu’nda İnsan Kaynakları ve Süreç Yönetimi Direktörü olarak göreve başladı. Yetkili Satıcılar için İk sistemlerinin geliştirilmesi içeren “Drive“, “iç mentorluk” programı, yalın yöntemleri ile tüm birimlerde süreç iyileştirme çalışmalarının hedeflere girerek yaygınlaştırılmasını kapsayan “Fikirlerin Doğuşu “ felsefesi, oyunlaştırmanın kullanıldığı eğitim platformu “ GO “, Mavi yakalı çalışanlar için bir üniversite ile birlikte hazırlanan “ Atölye-D” gelişim akademisi bu dönemde hayata geçirdiği projelerden bazılarıdır.
Kasım 2016’ dan bu yana Doğuş Otomotiv Grubu’nda İnsan Kaynakları ve Süreç Yönetimi Genel Müdürü görevini üstlendi. Halen 4 Otomotiv Grubu Şirketinin İnsan Kaynakları, Süreç Yönetimi, İdari ve Teknik İşler fonksiyonlarının yönetimini sürdürmektedir.
Bu görevinin yanı sıra Otomotiv Distribütörle Derneği İnsan Kaynakları Komitesi Başkanı olarak, sektör’ün ihtiyaçları doğrultusunda ara kademe istihdam imkanlarını geliştirmek amacı ile Meslek Liselerinde bilinçlendirme çalışmalarını kapsayan sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleşmesini desteklemektedir.
Büyük şirketlerde İnsan Kaynakları stratejilerinin hayata geçirilmesinde başarılı bir lider . İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Buket Çelebiöven daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Mühendislik Yönetimi üzerine yüksek lisans programını tamamladı. 19 yıldır çalışma hayatında olan Çelebiöven, 2002-2005 yılları arasında Beko Elektronik A.Ş.’de İnsan Kaynakları fonksiyonunu yönetti. Daha sonra 2005-2009 yıllarında Koç Holding A.Ş.’de Koç Topluluğu genelinde Performans, Ücret Yönetimi ve İşe Alma süreçleri ile ilgili politika ve ortak süreçlerin geliştirilmesinden sorumlu İnsan Kaynakları Koordinatörü olarak görev yaptı. Çelebiöven, kariyer hayatına Nisan 2009’dan bu yana Arçelik AŞ.’de, Türkiye ve 20 ülkede tüm İnsan Kaynakları süreçlerinin yönetiminden sorumlu İnsan Kaynakları Direktörü olarak devam ediyor.
Arçelik’in globalleşme ve büyüme sürecinde, organizasyonun ve insan kaynağının gelişimi, global yetenek uygulamalarının hayata geçirilmesi için önemli projeleri yürütüyor.
Aynı zamanda CTI, Co-active Koçluk üzerine eğitimlerini tamamlayan, Çelebiöven Koç Topluluğu bünyesindeki yöneticilere iç koçluk yapıyor.
"Sektör bilgisi üç ay içersinde öğrenilir ancak tüketici bilgisi, beklentileri okuyabilmek ve stratejik olarak kurgulayabilmek pazarlamanın temelidir."
1967 yılında Ankara’da doğdu. İşletme eğitiminden sonra Londra Ekonomi Üniversitesi’nde (LSE) master ve doktora düzeyinde eğitimlere katıldı. ‘Kurumsallaşma-Kurumsal Kimlik / Kültür ve Algılama Yönetimi-Markalama’ konusunda iki tez hazırladı. Aldığı uzmanlık eğitimleri Stratejik Yönetim, Marka Yönetimi ve Müşteri İlişkileri Yönetimi’dir. Bu eğitimlerle bir organizasyonun kurumsallaşması sürecinden, markalaşma ve pazarlama taktiklerinin stratejik olarak geliştirilmesine ve satış faaliyetlerinin yönetimine kadar geniş bir perspektife sahip oldu. Hilton Hotel International Londra Ofisi, Conrad İstanbul, Sabancı Holding Otomotiv Grubu, Vestel Beyaz Eşya, Altınyıldız / Network - Fabrika ve Beymen'de Pazarlama ve Marka Yönetimi konularında üst düzey sorumluluklar aldı.
Yelda İpekli, 1999 yılında profesyonel hayattan ayrılarak stratejik pazarlama ve proje yönetimi konularında danışmanlık veren şirketini kurdu. Ağırlıklı olarak yabancı markaların Türkiye konumlandırmalarını yaptı. İş Geliştirme ve Marka Yönetimi konularında Türkiye dışında da bir çok ülkede markalara hizmet verdi. CRM instutuite of Turkey bünyesinde “müşteri ilişkileri yönetimi” konusunda eğitimler verdi, uluslararası katılımcılarla konferanslar düzenledi. ‘Sektör bilgisi üç ay içersinde öğrenilir ancak tüketici bilgisi, beklentileri okuyabilmek ve stratejik olarak kurgulayabilmek pazarlamanın temelidir’ öğretisi ile iş hayatını yönlendirdi. Türkiye’nin yükselen sektörlerinde uzmanlığı ile ilgili kritik pozisyonlarda bulundu. Çalışmalarını hep ‘Müşteri odaklı’ temeller üzerinde kurgulayarak projelerini başarıya ulaştırdı. “Network Marketing” ve “One to One Marketing” konularında birçok projeyi yönetti. 2005 yılında kendi hayal projesi olan web tabanlı ‘After 9’ adlı projesini hayata geçirdi. Kuruluşundan altı ay sonra ‘After 9’, ‘Avrupa’nın En Cin İş Fikri ’ ödülünü aldı.
Bu ödülden üç ay sonra projesini Hollandalı bir yatırımcıya sattı. Ödül konuşmasında bu proje ile ilgili şunları söyledi. “Web pazarlama, çağımızın en önemli araçlarından biri. Basit fikirlerden yola çıkan fakat tüketiciyle ‘birebir ilişki’ kurmayı sağlayan projeler, diğerlerinden ayrışacak ve karlı olacak. ‘After 9’ benim; altı ayda bir markanın nasıl yaratılacağını ve ne kadar büyük ve karlı bir marka olabileceğini göstermek için yarattığım bir projeydi.” ”Çılgınlar, uyumsuzlar, asiler, baş belaları, eski köye yeni adet getirenler. Onlar kural düşkünü değildirler ve statükoyu umursamazlar. Onlardan yararlanabilir, onlara karşı çıkabilir, onları yüceltebilir veya alçaltabilirsiniz. Yapamacağınız tek şey onları görmezden gelmektir; çünkü onlar değişim yaratanlardır. Onlar, insanlık koşusunu bir adım ileri götürenlerdir. Bazıları onlara deli diyebilir. Bizim için onlar birer dahidir. Dünyayı değiştirecek insanlar, onu değiştirebileceklerini düşünecek kadar çıldın olanlardır.” Apple Avrupanın ilk otomobil alışveriş Merkezi Autopia ve Kültür Turizm Bakanlığı Müzeler Modernizasyonu projeleri son yılın en önemli projeleriydi.
Yelda İpekli’nin mesleki uzmanlığı, stratejik pazarlama kapsamında; proje (iş) geliştirme, müşteri ilişkileri yönetimi, pazarlama, kurumsal iletişim ve marka yönetimi olarak özetlenebilir. Turizm, otomotiv, tekstil-mağazacılık, sanat ve inşaat gibi farklı ve yükselen sektörlerde yoğun deneyim kazanmıştır. Özellikle web marketing ve bire bir pazarlama yöntemleri konusunda çalışmaları yoğunlaşmıştır. Lüks tüketim ve satın alma davranışı konusunda uzmanlaşmıştır.
Tüketici odaklı çalıştığı için sektörden çok hizmet verdiği ürün/şirket'in ulaşması gerektiği hedef kitle üzerinde çalışmaktadır.
1997 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Arslan, Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA programından yüksek lisans derecesi almıştır. Kariyerine Arthur Andersen’da Yönetim Danışmanı olarak başlayan Arslan, 2002-2004 yılları arasında Ernst & Young’da İnsan Kaynakları Yönetim Danışmanlığı Müdürü olarak görev yapmıştır. 2004-2007 yılları arasında Danone Tikveşli’de İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Gelişim Müdürlüğü, 2007-2011 yılları arasında Avea İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcılığı, 2011-2017 yılları arasında HSBC Bank İnsan Kaynakları'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve HSBC Küresel İnsan Kaynakları Dönüşümü Değişim Liderliği görevlerini yürüten Arslan, Mart 2017 tarihi itibarıyla Şişecam Topluluğu’na İnsan Kaynakları Başkanı olarak katılmıştır. Arslan, Ocak 2018 tarihinden bu yana İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.
17 yıl reklam, pazarlama stratejileri, marka yönetimi ve pazar araştırma iş deneyimi vardır. Grey İstanbul reklam ajansında Strateji ve Planlama bölüm başkanlığı ve Grey Group Worldwide global strateji konseyi üyeliği yaptı. Global konseyi yöneten 12 stratejist arasındaydı. Reklam Özdenetim Kurulu üyeliği yaptı. Kırmızı, Felis ve Effie jüriliği yaptı.Türkiye’nin en iyi ürün lansmanı ve en etkili sosyal sorumluluk kampanyaları olmak üzere, çok sayıda altın Effie ödülüne layık görüldü.
2012’de FutureBright ve Davranış Enstitüsü’nü kurdu. Bugün her iki şirket Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasındadır. Şirketleri 300’ün üzerinde markayı portföyünde bulundurmaktadır. Ayrıca Türkiye’nin en büyük markalarına şahsen danışmanlık vermektedir.Bilgi Üniversitesi, Marka Okulu’nda Tüketici Davranışları dersini vermektedir. 2016 yılında ZMET Institute’u kurdu ve zihin bilimi öncü şirketlerinden Olson Zaltman & Associates’in dokuzuncu küresel ortağı oldu. Daily Telegraph stratejik yaklaşımlarını haberleştirmiştir.
Yazıyor! Yazıyooooor! Çocukluğundan beri yazıyor.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni 1999’da bitirdikten sonra Londra Westminster Üniversitesi’nde ‘British Journalism Studies’ eğitimi aldı.
1996’da gazeteciliğe başladı. Sırasıyla Yeni Günaydın, Global, BusinessWeek, Hürriyet, Sözcü gazete ve dergilerinde çalıştı. Ekonomi haberleri ve yazılarının yanı sıra yaşama dair kalem oynattı.
Patronların DNA’sını çıkaran kitabı Patron Çıplak ilgiyle karşılandı. Hayata dair denemelerden oluşan ikinci kitabı Turuncu Yazılar ise 2014 yılında yayımlandı. Patronlardan kulağa küpe önerileri, başarının sırlarını, pişmanlık ve şans faktörünün etkisini derlediği kitabı PATRONCA ise Ocak 2016’da yayımlandı. Yayımlanmış beş kitabı bulunuyor.
Dr. Fatoş Karahasan İstanbul Bilgi Üniversites’nde, Pazarlama İletişimi, Reklam ve Dijital Pazarlama dersleri vermektedir. 14 yıl, uluslararası reklam şirketlerinde tepe yöneticilik yaptıktan sonra, yönetim danışmanı olarak, yerli ve yabancı kuruşların reklam ajans konkurları, ürün lansmanları, ürün stratejileri ve araştırma projelerinde yer almaktadır.
Fatoş Karahasan, pazarlama, iletişim ve yönetim konularında konuşmalar yapmakta ve eğitimler düzenlemektedir. Ayrıca, önemli konferanslarda, Moderatörlük ve Konferans Başkanlığı görevini üstlenmektedir. Dünya, Start Up ve cnnturk.com da köşe yazarı olarak , gündemi izleyen makaleler yazar.
Reklamcılık ve Siyasi Pazarlama konularında iki kitabı Fransızcadan dilimize kazandırmıştır. Katkıda bulunduğu “Siyasetin Pazarlamas”ı gibi çeşitli kitapların yanısıra, “Vasat Reklamdan Nasıl Kurtulunur?”, “Taşlar yerinden Oynarken, Dijital Pazarlamanın Kuralları” , “Akla ve Kalbe Giden İletişim Yolları” ve “Açılın Gençler Geliyor” ; “Gençlerde Finansal Okuryazarlık” başlıklı beş kitabın yazarıdır. Uzun yıllar Milliyet gazetesinde, Tempo ve Capital dergilerinde yazıları yayınlamıştır.
INSEAD’ın Blue Ocean Strategy Practioner sertifikası sahibi olan Karahasan, İnovasyona yönelik Mavi Okyanus Stratejisi konusunda da eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir.
İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Almanca bilir.
Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK) üyesidir.
1978 İstanbul doğumlu Esra Gaon, lise eğitimini İstek Vakfı Kemal Atatürk Koleji’nde tamamladıktan sonra Koç Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. Öğrenim hayatının son iki senesinde Koç Üniversitesi’nde Araştırma Asistanı olarak görev yapan Esra Gaon, kariyerine 2000 yılında Nicholson International insan kaynakları danışmanlık firmasında başladı. 2002 yılında Heidrick & Struggles’da İşe Alım Yöneticisi olarak çalışmaya başlayan Gaon, 2003 yılında Microsoft ailesine katıldı. Gaon, İnsan Kaynakları Müdürü rolünün yanı sıra Microsoft Orta Doğu ve Afrika bölgesi içerisinde yer alan 79 ülke için Kariyer Planlama ve Performans Değerlendirme süreçlerini yönetti. Bu görevlerine ek olarak Microsoft’un 240 ülkede 15 bin 500 çalışanının yer aldığı geniş bir bölgede kariyer ve performans süreçlerini organize etti. Microsoft Orta Doğu Afrika Bölge Merkez Ofisinde Pazarlama, Finans ve Tüketici Ekiplerinden Sorumlu İnsan Kaynakları Yöneticisi Esra Gaon, Microsoft’ta hayata geçirdiği başarılı projelerin ardından 2016 yılında Microsoft Türkiye İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine atandı. Son iki senedir bu gorevinin yanisira dijital donusumden sorumlu global bir ekibin de Insan Kaynaklari Direktorlugu gorevini ustleniyor.
Münir Kundakçı 1997 yılında İş Geliştirme Yöneticisi olarak Siemens’e katıldı. Burada görev yaptığı 8 yılda yönetici olarak farklı pozisyonlarda çalışan Kundakçı, döneminin en büyük IT tedariği (dış kaynak kullanımı) anlaşmasına imza attı; küresel bir sözleşme ile deniz aşırı servisleri uygulamaya koydu ve 1500 kişiden meydana gelen bir tedarikçi zinciri oluşturdu. 2006 yılında Microsoft Türkiye’de Küçük ve Orta Ölçekli Pazar Çözümleri ve Ortaklarından Sorumlu Yönetici olarak çalışmaya başlayan Münir Kundakçı, 6 sene içinde işin 4 kat büyümesini sağladı. 2012 yılında Microsoft Güney Afrika’ya atanarak burada bölgenin en büyük bulut sistemini kurdu. Şubat 2016’da ise Microsoft Orta Doğu ve Afrika Hizmet Sağlayıcılarından Sorumlu Yönetici oldu ve hibrit bulut iş ortaklarıyla çalışmaya başladı. Bu süre zarfında, bulunduğu bölgede iş ortakları tarafından yönlendirilen bir bulut programı başlattı. Nisan 2018'de Pazarlama ve Operasyon Direktörü olarak Microsoft Türkiye'ye katıldı. Evli ve bir kız çocuğu sahibi olan Münir Kundakçı, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği lisans programından mezun olup, aynı üniversitede işletme alanında yüksek lisans yapmıştır.
Hakan Parlak, 1998 yılında Marmara Üniversitesi İktisat bölümünden mezun olur olmaz, ortağı Özgür Genç ile Genbil Yazılım’ı kurup beraber girişimcilik hayallerini başlatmışlardır. Bugüne kadar hem Türkiye hem de Global alanda HumanSoft adını verdikleri İnsan Kaynakları çözümü ile diğer global İK çözümlerini geride bırakarak başarılara imza atmışlardır. HumanSoft ürününün gücünü aldığı Microsoft Dynamics 365/PowerApps platformunu en etkin şekilde kullanan Genbil Yazılım, 2017 yılında hem MEA hem de Türkiye pazarında ödüller kazanmıştır. Hakan Parlak, Genbil Yazılımı global pazarlarda daha güçlü bir oyuncu yapabilmek adına Kuzey Amerika ve Avrupa ofislerini kurmuş ve yakından yönetmektedir.
Bireysel katkıları dışında, teknolojideki uygulamaları yakından takip ederek HumanSoft İK çözümünün uçtan-uca ve her modülüyle sektör profesyonellerinin beklentilerini karşılayan, esnek ve özelleştirilebilir şekle kavuşması için liderlik yapmıştır. Bu bağlamda İK 4.0 dijital dönüşümün kurumlarda uygulanması ve bu uygulamanın da insan odaklı olarak sağlanabilmesi için teknolojinin olanaklarını çözüm içine taşımıştır.
Dilek Duman lisans eğitimini 1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. Kariyerine üniversite yıllarında yazılım mühendisi olarak üretim sektöründe başladı ve daha sonra 1992'de Intertech'e katıldı. 1997 yılında DenizBank'ın kuruluşuyla birlikte CIO olarak Bankaya katıldı. Duman, 2004-2008 yılları arasında Intertech'in Genel Müdürü olarak çalıştı. 2009 yılından bu yana DenizBank'ın Bilgi Teknolojileri ve Destek Operasyonları Grubu’ndan sorumlu COO'su olarak görev yapmaktadır. Finans, Üretim ve BT Sektöründe otuz yılı aşkın tecrübesi ile Operasyonel Mükemmellik, Dijital Dönüşüm, Siber Güvenlik, Makine Öğrenimi, Yapay Zeka ve BT Yönetimi konularında kapsamlı bilgi birikimine sahiptir. Dilek Duman, Avrupa ve Asya'da 50'den fazla finans kuruluşuna hizmet veren, 11 ülkede faaliyet gösteren Türkiye'nin en büyük yazılım şirketi Intertech A.Ş.'nin Başkan Yardımcısıdır.
Gaye Özcan, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi’nde Yönetim ve Organizasyon ana bilim dalında yüksek lisans yaptı. 1997’de DenizBank’ın kuruluş aşamasında aktif rol aldı. Kariyeri boyunca farklı kurumlarda İnsan Kaynakları, Eğitim ve Kurumsal İletişim alanlarında yönetsel rol ve sorumluluklar üstlendi.
Özcan, 2006’da HumanGroup’u kurdu. Şirket; üst düzey yönetici seçme – yerleştirme hizmeti ve liderlik gelişim programları başta olmak üzere değerlendirme ve gelişim merkezleri, insan kaynaklarının yapılanması, üst düzey yönetici koçluğu ve mentorluk alanlarında birçok başarılı projeye imza attı. Yurt dışında otoriteler tarafından kabul gören; insan davranışı, iletişim ve çatışma yönetimi, liderlik gelişimi alanlarındaki eğitim ve danışmanlık modelleri, Özcan’ın liderliğinde Türk iş dünyasına kazandırıldı. 14 yılda Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin yaklaşık yüzde 70’ine hizmet verildi.
HumanGroup, 2012’de dünyanın en büyük uluslararası üst düzey yönetici arama ve yerleştirme şirketi olan IRC Global Executive Search Partners’ın Türkiye temsilcisi oldu. Özcan, 2014’te IRC’nin EMEA (Avrupa, Ortadoğu, Afrika) bölgesinden sorumlu “Bölge Lideri” sorumluluğunu üstlendi.
2003’de PERYÖN üyesi olan Özcan, 2017’de PERYÖN Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. TÜSİAD bünyesinde gerçekleştirilen Bölgelerarası Ortak Girişim (BORGİP) projesinde PERYÖN’ü temsil ederek aktif rol aldı, PERYÖN’ün kurumsallaşma projesine destek verdi.
2019’da Bilim ve Teknoloji dünyasında ihtiyaç duyulan akıl gücü çeşitliliği ve fırsat eşitliği yaratmayı hedefleyerek kurulan Wtech -Teknoloji’de Kadın Derneği’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Aynı zamanda derneğin “Yetenek Yönetimi ve Eğitim Çalışma Grubu”nda kişisel gelişim programlarının liderliğini sürdürmekte, projelerde aktif olarak rol almaktadır.
HumanGroup ve IRC’de liderlik görevleri bulunan Özcan; Türkiye dışında başta İngiltere, İtalya, ABD ve Ortadoğu olmak üzere dünyanın önde gelen ülkelerinde üst düzey seçme – yerleştirme ve eğitim projeleri yönetiyor, İnsan Yönetimi alanında danışmanlık hizmetleri veriyor. Geleceğin yapay zeka ile şekil alacak iş dünyasında, fark yaratacak liderlik tarzına odaklanan eğitimler tasarlayarak sunuyor.
Futurist, mobil dönüşüm uzmanı, yatırımcı, uygulamacı, konuşmacı, teknoloji markalaşma ve pazarlama uzmanı olan Zehra Öney 1964 yılında İstanbul’da doğdu, İstanbul Üniversitesi’nde Ekonomi eğitimi aldıktan sonra 10 yıl boyunca Turizm sektöründe Türkiye’nin sayılı acentelerinde üst düzey pozisyonlarda görev aldı. Son 16 yılda ise Telekomünikasyon, Mobil ve Dijital alanlarda profesyonel yönetici olarak kariyerine devam etti. 2002 – 2007 yılları arasında Turkcell’de Uluslararası İş Geliştirme, Avrupa Birliği ve Amerika İlişkilerinde Yönetici olarak görev yapan Zehra Öney, 2007 – 2011 yılları arasında Mobilera A.Ş. Genel Müdürlüğü ile Mobilera BV Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini eşzamanlı olarak yürüttü.
2011 yılında kendi ajansı 360+ Media Interactive’i kuran Zehra Öney, Ajans Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. Öney, 2013 yılında Türkiye’yi artırılmış gerçeklik ile tanıştırmıştır. 2011 yılında Londra İngiltere’de kurulan ve günümüzde dünya çapında 65 milyondan fazla üyeye sahip olan artırılmış gerçeklik uygulaması Blippar’ın 2014-2017 yılları arasında Türkiye CEO’su ve aynı zamanda Blippar Global SMT (Senior Management Team) ve Blippar Türkiye Münhasır Temsilcisi olarak da görev yapmıştır.
Zehra Öney, 1,5 yıl süren bir hazırlık süreci sonrasında 2019 yılının Ocak ayında Teknolojide Kadın Derneği’ni 70’ten fazla kurucu üye ile kurmuştur. Teknolojide Kadın Derneği, Türkiye’de özellikle genç kızların teknoloji anlamında yetkinlik kazanmalarına destek olmak ve uzman insan kaynağı yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Öney bu amaç doğrultusunda Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla temasa geçmiş ve onların gücünü de yanına alarak Derneği kurmuştur. Türkiye’nin önde gelen kurumsal firmalarının C-level yöneticilerinin kurucu üye olarak bulunduğu Teknolojide Kadın Derneği bilim ve teknoloji dünyasında, kadının kendi potansiyelini keşfetmesini ve fırsat eşitliğini sağlayarak teknoloji sektöründe kadın sayısını arttırmayı ve toplumsal kalkınmayı desteklemek amacıyla faaliyetlerine başlamıştır. Araştırma ve ölçümleme çalışmaları yapmak, üniversite öğrencilerini ilk iş adımlarında desteklemek, STEM öğrencilerine ilham aşılamak, kamu nezdinde yapılacak çalışmalarla teknolojide kadın eğitimi konusunun desteklenmesini sağlamak, kız çocuklarının STEM alanındaki eğitimlerini destekleyici çalışmalar yapmanın öncelikli çalışma alanları arasında yer aldığı Teknolojide Kadın Derneği, Zehra Öney başkanlığında kuruluşunun hemen ardından hızla projelerine başlamıştır.
Zehra Öney, Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Başkanı, Dorçe Prefabrik Bağımsız Yönetim Kurulu ve İdare Meclisi Üyesi, Bahçeşehir Üniversitesi Graduate School of Business Yönetim Kurulu üyesi, MMA (Mobile Marketing Association) Türkiye Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyesi, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) üyesi ve Startupbootcamp merkezli Türk Mentor Hareketi, Mentor Effect platformu Lead Mentor’ü olarak da çalışmalarına devam etmektedir. Öney aynı zamanda pazarlama ve reklam alanlarında artırılmış gerçeklik, yapay zeka, nesnelerin interneti ve sanal gerçeklik uygulamaları uzmanı ve uygulayıcısıdır. Evli ve 2 kız çocuğu annesidir.
Üniversite eğitimine Ünsal Oskay’ın eğitim bursu teşvikiyle başlayan Müjde Esin, Beykent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü’nden yüksek onur öğrencisi derecesiyle mezun oldu. Londra’da Westminster Üniversitesi’nde Medya Yönetimi Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Çalışma alanı; göçmen ve dezavantajlı topluluklarında kız çocukları eğitimi ve teknolojide çeşitliliğe odaklanmaktadır.
Kız çocukları eğitimine odaklanan Esin, yüksek lisans araştırmasını sosyal girişimde entegre problemi yaşayan göçmen kız çocukların eğitimi üzerine geliştirdi. 2016’da özellikle göçmen genç kız ve kadınların ekonomik bağımsızlığını kazanmaları için hayata geçirdiği KızCode projesi İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından yılın sosyal girişimi olarak tanındı ve hayata geçirildi.
Proje, 2016 yılında Birleşmiş Milletler (JCI) tarafından Yenilikçi Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödülünü aldı ve 2017'de Microsoft'un Teknoloji Kadın Liderleri ödülünde Yılın başarılı Kadın Eğitimcisi olarak seçildi. 2018 yılında Türkiye'de Yılın Kadın Sosyal Girişimcisi ödülünü aldı.
2019 yılında İngiltere’de düzenlenen FDM Everywoman tarafından uluslararası ilham veren kişi olarak seçildi. 2020'de İngiltere’de En Etkili 50 Türk arasında yer aldı ve Lenovo tarafından Teknolojide İlham Veren Kişi ödülünü aldı.
Profesyonel kariyerinde, sosyal sorunlara girişimci çözümler üreten Müjde Esin, şirketlere ve eğitim kurumlarına proje yönetimi danışmanlığı vermektedir.
KızCode Projesi kodlama ve bilim atölyeleriyle, genç kızların ve kadınların çalışma ve bağımsızlık kazanmalarına yardımcı oluyor.
Alman Lisesi'nden mezun olduktan sonra Columbia Üniversitesi'nde Matematik ve Sanat Tarihi bölümlerini bitiren Melis Abacıoğlu, hummalı bir kişisel gelişim yolculuğu sonunda Actifit'i kurdu. 2017 yılında Actifit'in İnsan Kaynakları teknolojisi ürünü Wellbees hayata geçti. Wellbees, kurumsal wellbeing (esenlik) için şirketlerde çalışan davranışlarını değiştirmeyi hedefliyor. Melis, herkesin kendi potansiyeline ulaşması için birbirini desteklediği bir dünya yaratmak için çalışıyor ve halen ekibiyle birlikte farklı projelerde 70'ten fazla kurumsal firma ile 30 binin üstünde çalışanı sağlıklı bir hayata adım atmaları için motive ediyor. Ana odağı Wellbees’in yanı sıra binlerce üyesi, altı farklı şehirde şubeleri olan ve şimdiye kadar 600 bin Türk Lirası'na yakın bağış toplanmasına vesile olan Hareket Candır! projesinin başlatılmasında öncü rol alan Melis, aynı zamanda toplumsal cinsiyet yargılarını futbol sahasında kıran Kızlar Sahada projesinin yaratıcısı ve sporla sosyalleştiren mobil uygulama SWEATers App ekosisteminin yaratıcı ortaklarından. Stanford Üniversitesi İkna Edici Teknolojiler Laboratuvarı kurucu Profesörü BJFogg’un 2012 yılından bu yana Tiny Habits program koçlarından olan Abacıoğlu ayrıca heyecanlı bir koşucu, tutkulu bir tenisçi ve Mila’nın yaramaz annesi. :)
Melissa Gee Kee, 1 Ağustos 2018 itibarıyla Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.
Kuzey New South Wales, Avusturalya doğumlu olan Melissa Gee Kee, Queensland Teknoloji Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları Yönetimi okuduktan sonra, Avusturalya’da ayakkabı perakendecisi olarak kariyerine başladı. Hem danışman, hem de kurum içi çalışan olarak gerek küçük işletmelerde gerekse büyük ölçekli kurumsal firmalarda, İnsan Kaynakları yönetimini tüm yönleriyle kapsayan 17 yılı aşkın uluslararası deneyime sahip olan Melissa Gee Kee; Japonya, Birleşik Krallık & Avrupa, ABD, Güney Doğu Asya (Endonezya, Tayland, Vietnam, Myanmar, Kamboçya, Laos, Malezya, Singapur, Filipinler), Avusturalya & Yeni Zelanda gibi ülkelerde görev alarak dünyanın her yerinden önemli paydaşlarla birlikte çalıştı.
Beş yıl boyunca Japonya’da çalıştıktan sonra, 2007 yılının başlarında Birleşik Krallık’a taşınan Melissa Gee Kee, 2008 yılında Eğitim Müdürü olarak Unilever ailesine katıldı ve daha sonra “Yetenek, Organizasyon ve Kültür” alanlarını da sorumluluklarına dahil ederek faaliyet alanını genişletti. Melissa Gee Kee, 2011’de, Singapur’da Güney Doğu Asya ve Avustralya bölgesi Liderlik Geliştirme Direktörü olarak atandı ve bu görevinde bölge çapında gerçekleştirilen dijital yeterlilik projelerinde kilit bir rol oynadı. Küresel olarak 54 ülkede uygulanan, ödüllü ve uluslararası tanınırlığa sahip Dijital İşe Alım sürecinin fikir, tasarım ve uygulama süreçlerine liderlik etti. Melissa Gee Kee 2016 yılında, Global İnsan Kaynakları Liderlik Ekibine destek olmak üzere, Global İnsan Kaynakları Strateji Direktörü olarak Londra’ya döndü.
Melissa Gee Kee, evli ve iki çocuk annesidir.
Endüstri mühendisliği alanında eğitimini tamamladıktan sonra Bilgi Üniversitesi’nde MBA yapan ve içinde TEB, BNP Paribas ve HSBC gibi bankaların da bulunduğu prestijli kurumlarda görev alan Oğuz Küçükbarak, deneyimlerini girişimci ruhu ile birleştirirek ODC’yi kurdu. Kurumların kitleleriyle olan iletişimlerini tek adresten yönetmelerini sağlayan omnichannel pazarlama platformu SmartMessage, Küçükbarak’ın yönetimindeki ODC ile kısa sürede 3 kıtada 2000’i aşkın müşteriye ulaşan bir marka haline geldi. Küçükbarak özellikle markanın global alanda yaygınlaşması konusundaki strateji başarısıyla markanın istikrarlı büyüyüşünde başrol oynadı. Oğuz Küçükbarak, 2017’de vizyoner bir girişimci olarak Endeavor’a seçilen seçkin yöneticilerin arasına girmeyi başladı. SmartMessage’ın istikrarlı büyüyüşü yatırım dünyasının da gözünde kaçmadı ve 2019 yılında Ak Portföy, 212 ve Endeavor Catalyst firmaları bulunan üçlü bir konsorsiyum markaya yatırım yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Küçükbarak özellikle motor sporlarına olan tutkusu ve dünyanın dört bir yanına yaptığı seyahatlerle sektörün en dinamik ve enerjik CEO’ları arasında geliyor.
1992’de İstanbul’da doğdu. Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Coimbra Business School’da Business Administration eğitimi aldıktan sonra İnsan Kaynakları alanında çalışmaya başladı. Halen Gözalan Group’ta İnsan Kaynakları Uzmanı olarak çalışmaktadır.
Yasin Demir
Gülbahar Korkmaz
Kevser Çelik
Mine Özdoğan
Hande Yaman
Şebnem Aktan
Işıl Gülendam
Burcu Oğuz
Serpil Fazlıoğlu
Özlem Alimuto
Ahmetcan Midilli
Gönül Ercan